Тенденциите в уеб дизайна за 2020-та година

ян. 6, 2020 | Графичен и Уеб дизайн

Трендовете се сменят постоянно. Запазват се някои евъргрийни, други се модифицират, а трети отхвърляме с времето така категорично, че няма връщане назад. Нека видим какво да имаме предвид през 2020-та година, за да останем в съзвучие с модата и с добрия вкус в оригиналната изработка на уеб сайт.

Минималистична навигация

Текстът се разполага по-дискретно, а минималистичното меню и оптималното му опростяване намират интересни интерпретации. Колкото по-малко потребителят мисли как да направи едно или друго действие, толкова повече време има да обърне внимание на това, което предлагаме, да пазарува и да взаимодейства с уеб сайта ни по полезен и смислен начин.

Дигиталните устройства се проектират все по-малки и по-малки (смарт часовниците са добър пример за това). Затова и изображенията стават все по-важни – снимки и видео заемат повече пространство в стремежа да се предизвика взаимодействие директно чрез тях. Те са впечатляващи, широкоформатни и атрактивни, а текстът е стилна добавка, поместена в съзвучие с тях.

Тъмни цветови гами

„Да минем на тъмната страна“ през този сезон е толкова стилно и функционално решение, че е трудно да му устоим. Тази година използването на тъмни бекграунди и снимки се поощрява и ще намира все по-интересни превъплъщения. Това решение дава шанс на светлите и цветни дизайнерски елементи да изпъкнат, като същевременно придава изисканост и класа. Тъмната гама ни предоставя удобна възможност да придадем луксозно звучене на бранда си, като го украсим с леко мистериозен имидж.

Несъвършенства, които създават индивидуалност

Да добавим елемент на несъвършенство, нещо не съвсем доизпипано, да заложим елемент, който е само леко загатнат или скициран, дава един нюанс на закачка, дискретно намигване към потребителя. Иконки, нарисувани на ръка например, предават позитивно и симпатично послание, което грабва погледа. Сякаш не се взимаме чак толкова насериозно и можем да си позволим да излезем малко от строгата рамка, за да си поиграем.

3D елементи

Както дизайнът кара технологията да покорява нови и нови върхове, за да може да отговори на потребностите му, така и развитието на технологията от своя страна създава предпоставки за все по-предизвикателни постижения в областта на уеб дизайна. 3D ефектите стават все по-достъпни за имплементиране, радват окото, а приложението им неустоимо предизвиква взаимодействие. Интерактивният 3D дизайн е препоръчителен и за подобряване на потребителското преживяване, тъй като кара посетителя да остане по-дълго на сайта ни и да се „заиграе“ с функционалностите му.

Създаване на дълбочина

Меки светлосенки, полагане на няколко слоя изображения и свободни елементи, които сякаш се реят в пространството, създават триизмерно усещане. Всички тези ефекти могат да се ползват не само с конкретно изображение, но и в комбинацията между снимки и текст. За разлика от flat дизайн-а тук имаме дълбочина, която грабва вниманието с въздушното впечатление за лекота, което създава. 

Комбинация на снимки и графични елементи

Докато снимките или графичните елементи сами по себе си насочват съвсем конкретно към продуктите и услугите ни, то комбинацията между двете дава по-индивидуален облик на сайта ни. Личен почерк е, който предава оригиналното ни фирмено послание и дава възможност на сайта ни да се открои. Средство са за по-индивидуализирано послание и за предаване на сложни концепции на по-ясен език. За да се възползваме максимално от този похват, трябва да намерим своята успешна комбинация, която най-добре да представя идеята на бранда ни.

20-те вече са тук. Нека посрещнем тенденциите, които носят, с ентусиазъм и готовност за експерименти. Избираме най-вдъхновяващото, миксираме смело и оставаме верни на себе си – това е нашата рецепта за интригуващ уеб дизайн през 2020 г.

Напред

Научи повече за Успешните сайтове

СПОДЕЛИ:

Получавай най-интересните ни статии винаги първи

С абонирането за бюлетина се съгласявам и с общите условия на сайта.

Абонирането е успешно!