5 водещи уеб дизайн тренда за 2018-та

февр. 26, 2018 | Графичен и Уеб дизайн

Наистина добрият дизайн заслужава една-единствена реакция: Уау!

Искате през 2018-та (да продължите) да правите Уау- уеб дизайн? Ето няколко основни тенденции, които, интерпретирани умно, ще превърнат уеб сайта Ви в любимо място на все повече потребители.

1. Ярки и наситени цветове

Имате невероятна свобода – цветовете се движат от пастелната гама към ярки, енергични цветове, както и до градиенти и монохроматични палитри. Черно-белите комбинации остават актуални. И, да не забравяме цвета на годината – ултравиолетово. Какъв по-подходящ начин да бъдете актуални?!

Сега е моментът да блеснете ярко. Каквото и да имате да кажете, заявете го цветно.

2. Креативна типография

Типографията си остава, разбира се, Вашият незаменим брандинг елемент. 2018 обаче Ви позволява еклектика в съчетанието на шрифтове. Типографията разширява територията си и от текста се прехвърля и към изображенията. Всичко е смело и грабващо. Красотата този път е в ГОЛЕМИТЕ неща.

Разстоянието между буквите вече е много по-разчупено, смесват се серифни и несерифни шрифтове. Не сте сигурни дали два шрифта си пасват? Има тулове, които ще Ви кажат.

Остава си правилото, че четимостта не бива да се пренебрегва. Поемайте дизайнерски предизвикателства само с ясна естетическа цел и използвайте това в хедърите като акцент.

3. Използване на геометрични форми

Геометрията не е нова тенденция, но сега може ъглите да се заоблят, да придобият по-меки очертания и да загубят от строгостта си. Разчупени форми, изненадваща, но логична посока – и вниманието ще бъде Ваше. Използвайте геометрията разумно и от декоративен елемент формите ще се превърнат във Ваш помощник да акцентирате върху важната част от съдържанието.

Умереността тук е особено препоръчителна, за да не се получи обратен ефект – да разсеете вниманието на потребителя, вместо да го приковете.

4. Асиметрия и нови правила в оформлението

Въпреки че хоризонталното меню още има своето място и дава поле за интерпретации в дизайнерските решения, можете да помислите и за по-актуални варианти, като хамбургер менюто. Иконките за социалните мрежи също позволяват по-нетрадиционно вместване в пространството. Текстовото съдържание Ви изглежда скучно? Само Ви предизвиква да му намерите по-интересно разположение на страницата.

И все пак пазете си един римайндър да се придържате към „организирания хаос“ – защото това, което потребителят мрази най-много, е да се чувства объркан. Не го допускайте!

5. Анимации и микроинтеракции

Направете сайта си закачлив. Без да прекалявате, може да добавите малки ефекти, които да подобрят потребителското изживяване и да накарат посетителя на сайта Ви „да се заиграе“ с интерактивни анимации.

Изберете внимателно кои да са елементите в сайта, защото прекаленото интегриране на анимации ще натежи и на сайта, и на вниманието на потребителя Ви.

Чудите се откъде да започнете с прилагането на актуалните трендове? Например оттук.

Напред

Научи повече за Успешните сайтове

СПОДЕЛИ:

Получавай най-интересните ни статии винаги първи

С абонирането за бюлетина се съгласявам и с общите условия на сайта.

Абонирането е успешно!