Как да направим успешна страница За нас

авг. 21, 2023 | Графичен и Уеб дизайн

В страницата За нас изграждаме доверие у потребителя, запознаваме го с работата ни, с екипа ни и разказваме историята на бизнеса си. В тази страница от уеб сайта можем да си позволим да не наблягаме директно на продажбите, а по-скоро на създаването на смислена връзка с посетителя и на ангажираност у него, а защо не и любопитство дали прилагаме на практика това, зад което заставаме в нашите принципи и мисия. Нека видим какво трябва да включва уеб дизайнът на страница За нас, за да бъде успешна и въздействаща.

Бизнес представяне

Да разкажем за нас, разбира се, е основна цел на тази страница – кои сме ние, какво предлагаме, кои са партньорите ни, кои са клиентите ни, как реализираме продукцията си или предоставяме услугите си и др. В тази страница можем да представим и мисията си, към какво се стремим отвъд продажбите и бизнес развитието си. Стига да имаме ценности, към които се придържаме или кауза, която подкрепяме, можем да ги заявим именно тук. Всички изявления в страница За нас е добре да подкрепим и визуално – да поместим снимка на част от екипа или на производствената си база например.

Цифри

Имаме впечатляващ дългогодишен опит зад гърба си, рекорден брой клиенти, смайващо количество продадени продукти? Чудесно, тук е мястото да се похвалим с постиженията си. Освен да ги споменем, трябва да ги поставим и на видно място – по-големи цифри, изведени в акценти например, биха били отличен вариант за привличане на вниманието. Окото на потребителя естествено е привлечено от цифрите, а ако ги направим и по-атрактивни и смели, няма как да ги пропусне. Те дават възможност и да внесем разнообразие в страницата си и по-раздвижено графично оформление.

Признание

За да затвърдим впечатлението, което се стремим да създадем у посетителя, можем да добавим и потребителски генерирано съдържание. Цитати от наши доволни клиенти, които са споделили впечатленията си от нашите продукти / услуги, са добър избор. Ако имаме дългогодишни успешни партньорства, можем да добавим тук и отзиви от нашите контрагенти. Медийни публикации, отличия и още много доказателства за признанието към нас можем да вместим тук по ангажиращ начин. Можем да ги оформим в отделни полета, да акцентираме на елементи от тях, към които искаме да привлечем вниманието.

Галерия

Както споменахме, на тази страница не бива да заливаме посетителя само с текстово съдържание и цифри. Трябва да го разнообразим и със снимков материал, с който от една страна да покажем нагледно кои сме и какво правим, а от друга – да достигнем и до потребителите, които няма да разгледат в детайли описаното от нас, но ще бъдат привлечени от визиите. Ако разполагаме с впечатляващо, качествено видео от процеса на работа или пък снимки „от кухнята“ на нашата работа, още по-добре – така ще събудим любопитството на потребителя и ще изградим у него по-силно доверие в бизнеса ни.

Призив към действие (CTA)

Call to action или призив към действие можем да поставим и в страница За нас. От нея удобно можем да отпратим потребителя да пазарува от страницата ни с продукти, можем да го поканим и да се присъедини към мейлинг листата ни, да види повече за нашите предложения в профилите ни в социалните мрежи и т.н. CTA бутонът трябва да бъде разположен на подходящо място в страницата, за да бъде представен в най-подходящия за него контекст, където най-логичното действие да бъде да кликнат на него.

Страница За нас е възможност да се приближим до нашите потребители, да покажем повече от бизнеса си, от целите и това, за което се борим – и конкретно, и в по-широк план. Ако досега сме пренебрегвали тази страница за сметка на начална, на продуктовите си страници и други, с които се целим към по-високи конверсии, време е да поправим този пропуск и да дадем на страница За нас заслуженото внимание и прецизност, които със сигурност ще ни се отплатят.

Напред

Научи повече за Успешните сайтове

СПОДЕЛИ:

Получавай най-интересните ни статии винаги първи

С абонирането за бюлетина се съгласявам и с общите условия на сайта.

Абонирането е успешно!