Тенденциите в лого дизайна на 2023

фев. 6, 2023 | Графичен и Уеб дизайн

Да, вече е февруари, но още не е късно да Ви разкажем какви са актуалните направления във вълнуващия свят на лого дизайна. Там през 2023 с особена сила ще се развият сюжети на естетическо бягство от реалността. То може да е романтично, забавно, дръзко, носталгично дори, но при всички положения ще бъде интересно и актуално. Нека видим кое ще е най-атрактивното в лого дизайн трендовете за тази година.

Весели и позитивни лога

След пандемията имаме нужда от нещо весело и жизнерадостно – защо да не го открием в логата? В тях днес оживяват забавни герои, закачки, игри на думи и др. На фона на актуалната световна политическа ситуация, рецесия, трудни времена за някои бизнеси, чрез логата си фирмите се опитват да накарат потребителя да се спре на тях с усмивка. Така го приканват да се включи в играта, да разгледа какво предлага въпросният бранд, а в замяна го зареждат с добро настроение. Този закачлив стил в логата може да напомня на скици на определени обекти например, а може да има и комиксов вид с характерната за него стилистика. В съчетание с грабващ слоган, който с подкупваща несериозност да спечели аудиторията, можем да разчитаме на успешно представяне на такъв тип лого.

Съвременна интерпретация на класиката

Успешен и актуален подход е да поставим традиционен символ в нова ситуация. Това може да бъде например буква, представена с традиционен шрифт, дори в ретро стилистика. За да бъдем в 2023 все пак, трябва да я съчетаем със съвременни елементи – графични такива, фон в актуалната според Pantone магента или друга тенденция с днешна дата. Интересни варианти предлагат също комбинациите между изображения тип ретро стикер, съчетани обаче не с типичните за тях ярки или неонови цветове, а с пастелни тонове например. Вече звучи интересно, нали? При това този стил дава изключително богата палитра от възможни комбинации.

Мистицизъм и митология

Тук символиката от астрология, карти Таро, митология и други мистични направления безспорно привлича погледа. Съвременната популярна култура смело борави с термини и образи от тези сфери, така че припознаването с тях определено може да привлече желаното внимание към логото и съответно – към бизнеса ни, стига той да може да се свърже без конфликт с тази символика. Мистичното излъчване тук се осъществява успешно чрез употребата на образи като планети, звезди, природни мотиви, животински образи и др. За да ги вплетем по подходящ начин в лого дизайна си обаче, непременно трябва да се запознаем с техните значения, за да не предадем погрешно послание на аудиторията си.

Нестандартна геометрия

Предизвикателство към геометрията, каквато я познаваме – това е още един начин, по който лого дизайнът на 2023 преосмисля конвенционалните форми. Елементите от даден образ се разместват като части от конструктор, за да създадат нова, оригинална форма, в която да облечем бранда. Тези образи са грабващи окото, като го предизвикват да се спре и да се опита да „сглоби“ оригинала, за да разбере, че в него може да има и липсващи елементи, което прави логото още по-интригуващо. Този прочит на формата има изключително модерно звучене и е направление, което със сигурност ще виждаме в още по-причудливи варианти занапред.

Ретро червено

Дошли от миналото, комбинации на характерни червени образи с бяло или празно пространство са просто, но ефектно решение за създаване на атрактивен образ, който изглежда приятелски настроен и приканващ потребителя да го опознае по-добре и отблизо. Тези изображения често представят талисмана / символа на бранда, съчетан със слоган, който може дори да е поставен като комикс балонче до героя на нашия бизнес. В тези лога се обръща внимание на всеки елемент и се вглеждаме в образ, текст, слоган, име на бранда с еднакво внимание, тъй като всички те са представени в характерното червено и съответно – маркирани като еднакво важни. Макар и семпло, подобно решение е доста въздействащо и отличаващо се по категоричен начин в дигиталната среда.

След като Ви представихме някои от основните тенденции за 2023, нямаме търпение да ги видим реализирани в забавни, цветни, загадъчни нови лога. Дизайнът на деня, а и този на близкото бъдеще, е оптимистичен и ангажиращ. Отвежда ни неусетно в едно приятно място на цветове, форми и мисловни ребуси. Ако и Вие сте готови за предизвикателство, време е да се замислите за новия визуален език на своя бизнес – иначе казано, време Ви е за ново, смело, актуално лого.

Напред

Научи повече за Успешното фирмено лого

СПОДЕЛИ:

Получавай най-интересните ни статии винаги първи

С абонирането за бюлетина се съгласявам и с общите условия на сайта.

Абонирането е успешно!