Тенденции в лого дизайна за 2020

фев. 3, 2020 | Графичен и Уеб дизайн

И тази година ще смесваме стари и нови тенденции по един вълнуващ, смел и уникален начин. Виждаме връщане към идеи от миналото, съчетани със съвременни елементи, като резултатът е атрактивна комбинация от неон и черно-бели ефекти например, или пък 3D градиенти, съчетани със сложни анимации. 2020-та е време на комбинация от свежи тенденции и приятно ретро звучене. Ето и няколко важни направления в изработката на лого, които ще се изявяват все по-ярко тази година.

Дръзка типография

Трябва да се подготвим за все по-смели шрифтове и дръзки пространствени решения. Част от замисъла им е да пресъздадат типографски основната идея и визия на бранда. Търси се шрифт, който да говори от името на нашия бизнес – с подходящите стил, цвят, размер. По този начин логото улавя идентичността на бранда и я прави уникална. Идват на мода забавни, нестандартни шрифтове, които се различават коренно от стила, който сме свикнали да виждаме масово. Прилага се също поставяне на акценти, създаване на огледални ефекти, разместване на буквите така, че да не следват една линия. Общо взето, няма нищо забранено или задължително. Важното е да спазим един-единствен принцип – текстът да се чете ясно.

3D градиенти

Те са особено актуална тенденция за смартфон поколението. При нея няколко цвята се събират в един динамичен спектър, пълен с енергия и живот. През 2020-та особен успех ще имат тези градиенти, които наблягат на разликата между съставящите ги цветове. Логата, които използват този дизайн, са приложими и за печатни материали, но най-добре изглеждат на екран. Там те успяват да покажат умелата игра с цветовете и комбинация с изненадващ резултат, като създават едновременно семпло и модерно въздействие.

Несъвършенство

Логата с елементи, нарисувани на ръка, са също актуален тренд. Дистанцирайки се от пълното съвършенство, което може да ни предложат технологиите за графичен дизайн, те залагат на асиметрия, неправилни линии, изненадващи светлосенки, скицирани образи. Такива направления ни подсказват, че и в дигиталния свят хората имат нужда понякога да се свържат с нещо органично и създадено на ръка. По този начин придават на логото персонални характеристики и сякаш го олицетворяват така, че да стане симпатично и чаровно за потребителя.

Стилът на 80-те и 90-те

Това е незабравима епоха на видео игри, поп музика, диско елементи и цялата култура, която те носят. Неонови цветове, пикселизирани изображения, винтидж елементи представят това ярко направление в лого дизайна. Тези визии отговарят на носталгията на потребителя по миналото, като дават храна на ретро симпатията му и колекционерския хъс към стари видео игри, плочи и др. Пренасят го в едно време, което свързва с вълнуващи емоции и първо докосване с праформи на съвременните технологии – повратен момент, който всеки помни ярко.

Анимации със сложни детайли

Този стил предполага потребителят да се вгледа в логото по-дълго време, за да осъществи по-задълбочено общуване с него. Кара го да се чувства така, сякаш всеки път открива нещо ново в дизайна. Анимацията има способността да грабва вниманието, като същевременно забавлява и развлича, което предизвиква силно разпознаване на бранда. Този тип лога са предназначени само за дигиталната сфера, като позволяват гъвкави варианти за различните места, на които се използват.

Новите лого тенденции са смесица между свежи идеи и незабравими евъргрийни в дизайна. За да бъдем на гребена на вълната, трябва да умеем да комбинираме, като използваме старото и новото в премерени количества, така че да можем да се възползваме от ретро носталгията, но и да покажем вещина в новите трендове. И да правим всичко това, докато се забавляваме. 😊

Напред

Научи повече за Успешното фирмено лого

СПОДЕЛИ:

Получавай най-интересните ни статии винаги първи

С абонирането за бюлетина се съгласявам и с общите условия на сайта.

Абонирането е успешно!