Кои са основните секции, които трябва да включим в уеб сайта си (ЧАСТ ПЪРВА)

сеп. 18, 2023 | Графичен и Уеб дизайн

Искаме нашият уеб сайт да бъде различен, уникален, направо смайващ? Разбира се, възможно е! Колкото и да се стремим да се отличим от конкуренцията обаче, има някои основни страници, които всички трябва да включим в уеб сайтовете си. Те помагат за добрата навигация, за потребителското преживяване и за успешното взаимодействие със съдържанието ни. Нека видим кои са основните страници, които не бива да пропускаме да включим в нашия уеб проект.

1. Начална страница

Къде без нея?! Тя е лицето на бизнеса ни и нейната визия, както и взаимодействието с нея, са решаващи за това дали нашият посетител ще продължи напред в сайта ни, или ще напусне разочарован или просто безразличен. За да избегнем тези рискове, трябва да заложим на Начална най-хубавите си визуални материали. От нея се очаква да зарежда светкавично, да изглежда професионално, да има фокус, който да грабва вниманието и, разбира се, ясна навигация и call-to-action бутони, които да насочват към страниците, които са важни за взаимодействието с нашия бизнес.

2. Условия за ползване и Политики за поверителност

Тези страници за задължителни, за да регламентираме условията за ползване на уеб сайта, начина, по който ще съхраняваме и използваме данните на потребителите, дали ще ги споделяме с трети страни и т.н. Тези страници ни дават необходимата юридическа рамка на взаимоотношенията ни с посетителя на сайта ни. Същевременно му дават сигурност и затвърждават авторитета на бизнеса ни. А това е от изключителна важност за усещането на потребителя за доверие към нас и нашите предложения.

3. За нас

Доверието към бизнеса минава през доверието на едни хора към други. В страница За нас трябва да изградим тъкмо тази връзка, като покажем екипа си, разкажем за целите си в по-голям мащаб, разкрием повече за начина си на работа, а защо не и да вдигнем леко завесата и да покажем нещо „зад кулисите“. В тази страница е добре и да дадем причини защо да изберат нас, какво ни отличава от конкуренцията и какво повече можем да предложим в сравнение с тях. Важното е тук да покажем човешката страна на бизнеса ни, да се доближим до посетителя, да спечелим неговата симпатия и доверие, за да се осмели да продължи взаимодействието си с нас.

4. Страница Услуги / Продукти

В зависимост от това дали предлагаме продукти или услуги, трябва да съберем съответните в страница, където да ги представим. Можем да резюмираме естеството им, както и предимствата им пред тези на конкурентите, в няколко изречения. След това вече можем да ги изброим, като всяко направление води към съответната страница. Ако предлагаме повече на брой продукти и/или услуги, е добре да обединим сходните в категории и подкатегории, за да постигнем по-добра организация на съдържанието и съответно – по-добра навигация в уеб сайта ни.

5. Грешка 404

Това е важна страница в всеки уеб сайт, тъй като макар да връща отговор за несъществуваща, преместена или неактуална страница, тя всъщност спомага за успешната ориентация на посетителя. Изтекла оферта например или продукт, който вече не предлагаме, погрешно изписан URL адрес трябва да получават ясен отговор, че вече не могат да бъдат открити в нашия уеб сайт. За да не води до напускане обаче, е важно да оформим добре страницата 404. За целта можем да поставим в нея линк към начална страница например или пък търсачка, която да ангажира потребителя да намери нещо друго в уеб сайта ни, което също би представлявало интерес за него.

Има и още основни страници, които трябва да намерят място във всеки сайт, но за тях ще Ви разкажем във ВТОРАТА ЧАСТ от нашата статия. Следете блога ни, за да научите първи какво трябва да включват успешните сайтове и как можем да превърнем и Вашия в един от тях.

 

Напред

Научи повече за Успешните сайтове

СПОДЕЛИ:

Получавай най-интересните ни статии винаги първи

С абонирането за бюлетина се съгласявам и с общите условия на сайта.

Абонирането е успешно!