Кои ще са успешните ниши за онлайн търговия през 2021

ян. 4, 2021 | Електронна търговия

Живеем в интересни времена, които налагат свои специфични изисквания към пазара. Онлайн търговията днес е в постоянен подем, като има определени ниши, които преживяват особено бурно развитие. Нека видим кои са актуалните посоки, в които можем да се ориентираме през 2021-ва и как да открием своя път към печеливша ниша за нашия онлайн магазин.

Домашни спортни артикули

Прекарването на повече време вкъщи, както и затворените напоследък фитнес центрове, обуславят нуждата от практикуване на спорт у дома. Доста хора чрез спорта задоволяват не само личната си необходимост от физическо натоварване, но откриват в него и развлечение, така че с готовност инвестират в домашни спортни съоръжения. Тъй като изпращането на крос тренажор, велоергометър или бягаща пътечка чрез куриерска фирма е по-предизвикателно, често се търсят по-леки и компактни аксесоари – като фитнес топки, ластици, гирички, постелки за йога и др. Тази ниша може да се окаже доста устойчива, тъй като много потребители вече предпочитат домашния си фитнес. Освен това, инвестирали веднъж в тези съоръжения, е твърде вероятно не само да продължат да ги ползват и след отварянето на фитнес залите, но и да обогатяват и занапред домашния си фитнес с още повече продукти.

Аудио системи

Дали за домашно парти, дали за да оживим малко работния ден у дома или за да направим готвенето по-забавно, Bluetooth колонките, саундбар и съраунд системите са незаменими спътници във всекидневието ни все по-често. Клиентите имат растящи очаквания към качеството, силата на звука, както и към различните екстри, които предлагат тези устройства. Дизайнът също предлага любопитни решения, към които потребителят проявява все по-силен интерес.

Продукти за дезинфекция

Трябва да приемем, че дезинфекцията вече е трайна част от ежедневието ни. Дезинфектантите регистрираха своя пик по време на пандемията, но дори тя да отшуми, те ще останат още дълго в дамските чанти или в джоба на якето. Гел, спрей, кърпички за дезинфекция, продукти за ръце, за повърхности и много други артикули се продават активно, при това стават все по-диференцирани и разнообразни. Особено в областта на дезинфектантите за ръце вече имаме и богат избор дизайни, флакони, цветове дори. А и защо не? Така и така не можем да се разделим с тези продукти, нека поне ги направим така атрактивни, че дори и децата да ги ползват с удоволствие.

Еко продукти

Не само човечеството страда днес, природата също се нуждае от все повече грижи. Всички възможности за подмяна на най-честите замърсители на околната среда се разглеждат с любопитство от страна на потребителите. Предложенията за смяна на съдовете и приборите за еднократна употреба с еко варианти е една от възможните посоки. В световен мащаб набира популярност и употребата на многократни еко бебешки пелени например. Има и много други идеи, които ще се позиционират все по-добре на пазара, но имат нужда от време преди всичко да намерят място в съзнанието на потребителя и да го убедят в своите предимства. Така че нека помислим добре какво можем да предложим и да си дадем време да го комуникираме правилно и ефектно, разбира се.

2021-ва се очертава чудесна година за онлайн търговията. Електронното пазаруване набира все по-голяма популярност, а артикулите, които се предлагат, често надхвърлят ежедневните потребителски нужди. Те вече залагат на концепция, на философия, на начин на живот и други идеи, които излизат извън чисто битовите потребности. Сега е моментът да мислим в бъдеще време и да положим началото на успешна онлайн търговия, която да бъде едновременно актуална и перспективна.

Напред

Научи повече за Работещите онлайн магазини

СПОДЕЛИ:

Получавай най-интересните ни статии винаги първи

С абонирането за бюлетина се съгласявам и с общите условия на сайта.

Абонирането е успешно!