Великденски e-commerce предложения

апр. 26, 2021 | Електронна търговия

Великден е вече съвсем близо – яйца, цветя, шоколадови зайчета вече надничат от дигитални реклами и уеб сайтове и създават празнично настроение, въпреки особеностите на глобалната ситуация в последната година. Нека видим какво и как се продава успешно и атрактивно онлайн по Великден.

Великденски шопинг тенденции

Значителна група от населението почита този християнски празник, като голяма част от шопинга се концентрира около декорации в пастелни тонове и всички познати яйчица, пиленца, агънца и т.н. Друг голям процент от шопинга е свързан с приготовленията на трапезата – козунаци, шоколадови зайци, агнешко и др. В пандемичната ситуация значима част от пазара се прави онлайн, като тенденцията очаквано е това да се случва изключително през мобилни устройства. Обикновено великденският шопинг е свързан с емоция и самият той е значителна част от празника. Затова онлайн търговците, които ще привлекат вниманието в този период, са тези, които предлагат нещо повече от великденски стоки, а именно – преживяване. Един от успешно работещите методи да направим това е чрез:

Превръщане на пазаруването в игра

Това е чудесен начин да използваме максимално предимствата на онлайн шопинга. Нищо не ни дава по-добри възможности за игра от онлайн магазина ни. Можем да превърнем посещението на продуктови категории и крайни продукти в забавно търсене на скритите великденски яйца например. Добре е да направим усещането за игра максимално реалистично, като възнаградим участниците с промокод или тематичен подарък при поръчка на празничните ни продукти. Самата игра позволява да развихрим въображението си и да направим пазаруването забавно и вълнуващо.

Празнична онлайн декорация

Великден е празник, който позволява да дадем воля на умилението си пред чаровните зайчета, пиленца и цялата менажерия, която съпътства това време от годината. За да задействаме магнита за деца и възрастни към онлайн магазина си, можем да пуснем бебетата животни на началната си страница, както и на лендинг страницата с великденските ни оферти. Пастелните тонове също са предпочитани във великденската визия – създават нежна асоциация са празника и пролетно настроение, а и дават много възможности за интерпретации и комбинации.

Подаръчни предложения

И тази година може да не успеем да посетим всички близки от съображения за взаимна безопасност. Това невинаги означава, че няма да празнуваме с тях – можем да им отдадем нужното внимание с подаръчна кошница например. Добре е да осигурим такива варианти в онлайн магазина си, като диференцираме комплектите на такива за деца, за двойки, за половинката, за възрастните ни баби и дядовци и др. Така ще си осигурим поръчка за по-висока стойност в кошницата на потребителя, като го и окуражим за празнично пазаруване.

Независимо от ситуацията днес, Великден ще има! И дори ще се празнува още по-активно, защото имаме нужда от хубави събития повече от всякога. Нека вземем максимума от него като онлайн търговци, а и като потребители, за да се заредим с положителни емоции и надежда, че по-добрите времена са близо.

Напред

Научи повече за Работещите онлайн магазини

СПОДЕЛИ:

Получавай най-интересните ни статии винаги първи

С абонирането за бюлетина се съгласявам и с общите условия на сайта.

Абонирането е успешно!