Как да направим успешна коледна кампания в онлайн магазина си

ное. 30, 2020 | Електронна търговия

Коледните празници наближават, а с тях идва и предпразничното пазаруване. Напоследък все по-често сме си у дома и онлайн шопингът е не само жадувано развлечение, но и необходимост, поради временното затваряне на търговските центрове. Нека видим как да направим атрактивна коледна кампания в онлайн магазина си, за да продаваме повече и да дадем на посетителите си оптимално потребителско преживяване.

Коледна визия

Нищо не създава празничното настроение така, както коледната украса. Нека посрещнем посетителя на сайта си с коледен банер, който да акцентира ясно на празничните ни оферти. Той трябва да съдържа конкретна информация, коледни елементи и ясен call-to-action, който да води към специална landing страница или директно към възможности за пазаруване. За да допълним празничната картина, можем да добавим зимни и коледни елементи към логото си и други части от сайта, за да предадем на посетителя още по-осезаемо коледната атмосфера на уютно предпразнично пазаруване.

Коледни оферти

Дали предлагаме намаление, специална комбинация от продукти или пък ексклузивни предложения, предназначени за коледните празници, трябва да става ясно веднага с посещението на сайта. Нашето неустоимо предложение е водещото във всяка една кампания, била тя коледна или посветена на друг празник. Неговата атрактивност е най-съществена, тъй като на тази база изграждаме всички останали елементи в онлайн магазина си. Добре е да придадем на офертата си коледен характер – ако продаваме кафемашини например, можем да предложим лимитирана серия в червено и зелено за празниците. Ако предлагаме плюшени детски играчки пък, можем да ги предложим с добавени коледни аксесоари – зимни шалчета например. Независимо дали се спрем на намаление, промоционална комбинация от продукти или лимитирани коледни продукти, най-важното е да покажем това ясно и да поставим акцент на това какво ни отличава от останалите оферти на пазара.

Ясен период на офертата

Предложенията покрай празниците за безбройни, така че е добре да знаем, че във всеки един момент се състезаваме с конкуренцията за вниманието на потребителя. Веднъж посетил нашия сайт, не бива да го изпускаме – затова трябва да му предадем чувството за спешност на покупката. Ясно обявен период на промоцията, каунтъри, отброяващи времето до началото, а после и до финала ѝ, засилват тръпката от пазаруването и го превръщат в наистина изключителна възможност.

Подаръчни предложения

Освен да направим неустоими празнични оферти в онлайн магазина си, можем да осигурим и добавена стойност за потребителя. Всеки има нужда от помощ в пазаруването на подаръци – можем да сегментираме продуктите на раздели За него и За нея, бизнес подаръци и т.н. Само който не се е сблъсквал с дилемата какъв подарък да избере за шефа си, не може да оцени улеснението от разпределението на продуктите на този принцип. За да стане настроението наистина празнично, можем да предложим и коледни опаковки за продуктите в зависимост от това дали получателят е дете, дама, колега и т.н. Ако можем да си позволим такова предложение, непременно трябва да го посочим на видимо място сред акцентите в онлайн магазина ни.

Лесна навигация

За успешна коледна шопинг кампания трябва да разполагаме и с интуитивна навигация, която бързо да отвежда потребителя до покупка на избрания продукт. Ясни call-to-action бутони, прозрачни условия, светкавични покупки са задължителните условия за приятен шопинг по празниците. Два клика са достатъчни, за да отведат клиента до страницата със завършване на поръчката, като целият процес трябва да се случва бързо и гладко. Все пак посетителят ни има цял списък с покупки онлайн – нека му дадем оптимално преживяване без излишно напрежение.

Имаме ли атрактивни оферти за предстоящите коледни празници, сме си подсигурили стабилната основа за шеметен празничен шопинг. Остава да ги съчетаем с ефектна визия на онлайн магазина и целенасочени маркетингови кампании, да сложим броячите и да се подготвим да продаваме лавинообразно по празниците.

Напред

Научи повече за Работещите онлайн магазини

СПОДЕЛИ:

Получавай най-интересните ни статии винаги първи

С абонирането за бюлетина се съгласявам и с общите условия на сайта.

Абонирането е успешно!