4 типа публикации за Черния петък в социалните мрежи

ное. 20, 2023 | Социални мрежи

Черният петък е обещаваща възможност за онлайн търговията, която не бива да изпускаме. Всяка година този своеобразен шопинг фестивал става все по-успешен и генерира все по-големи приходи. Участието в него, както и представянето му в социалните мрежи, е важно за нашите клиенти и за бизнеса ни като цяло, тъй като ни поставя в специфична конкурентна обстановка сред всички останали промоции. По този начин ни предизвиква да се преборим за вниманието на потребителите във Facebook и Instagram, като подберем правилното време, намаления, комуникация, с които да се отличим. Ето няколко типа публикации,чрез които ще реализираме успешна кампания.

1. Продуктови комбинации

За да ангажираме Facebook и Instagram потребителите, можем да направим специална оферта, която да лансираме само в тези платформи. За тази цел не е нужно да пуснем изцяло нов и невиждан досега продукт, за да бъдем забелязани. Можем просто да комбинираме подходящи продукти заедно, с които да оформим един неустоим комплект, който да бъде нашето предложение за Черния петък. За да бъде и атрактивна оферта за социалните мрежи, можем да подберем продуктите например от тези, които потребителите най-често коментират в нашите редовни публикации или тези, за които ни отправят най-много запитвания именно през Facebook и Instagram.

2. Забавно съдържание

Социалните мрежи са известни като място за развлечение, затова можем да използваме тъкмо тази тяхна страна, за да предложим на аудиторията забавно съдържание, дори във връзка с офертите ни за Черен петък. То винаги печели от гледна точка на ангажираност и на способността да се превръща в заразително съдържание, което се споделя с ефекта на доминото. Черният петък вече е толкова добре позната тема, че е влязъл в популярния хумор в социалните мрежи с хиляди мемета, видеа и др. Можем да използваме именно някоя от тези популярни идеи, като непременно трябва да ѝ придадем свое собствено звучене. Така от една страна ще създадем т.нар. вайръл ефект, а от друга – ще изпълним основната си задача – да разнесем мълвата за Нашия Черен петък.

3. Игра

В кампанията ни за Черния петък в социалните мрежи наред с публикациите в нашия постинг план можем да поместим и игра, с която допълнително да привлечем вниманието към нашите активности. По този начин можем успешно да достигнем и до нови потребители, които още не познават бранда ни. Те могат да дойдат, доведени от играта, но впоследствие да се поинтересуват от нашите специални оферти и да се ангажират с предлаганото от нас. Относно тематиката на играта можем да проявим въображение и…щедрост и да раздаваме смело атрактивни процентни отстъпки и ексклузивни продукти, които се предоставят само по време на Черния петък например.

4. Ремаркетинг

Ретаргетирането на потребители, които вече са били на сайта ни, е успешен начин да достигнем тъкмо до тях със специални предложения, които да отправим само към тази група. Можем да се насочим към редовните си купувачи, към тези с изоставени колички, към тези, които не са пазарували отдавна и т.н. Дори да не фрагментираме чак толкова аудиторията за ремаркетинг, можем да отправим оферта на посетителите си „като за приятели“. Това трябва да си личи в посланията ни, в предложението, в предимствата на промоцията, които изтъкваме и т.н. Тази група е напреднала в процеса на комуникацията с бранда ни, така че Черният петък е подходящ момент да ги приканим към взаимодействие с неустоимо за тях предложение.

Хубави оферти за Черни дни, особено за Черни петъци – това е правилният подход, ако искаме да ангажираме вниманието на потребителя по това натоварено шопинг време от годината. Доброто предложение е основата, от която трябва задължително да започнем своята маркетинг кампания. Ако имаме такова, нищо вече не може да ни спре да вдигнем шум за офертата си с атрактивна кампания в социалните мрежи!

Напред

Научи повече за Успешния Social маркетинг

СПОДЕЛИ:

Получавай най-интересните ни статии винаги първи

С абонирането за бюлетина се съгласявам и с общите условия на сайта.

Абонирането е успешно!