Как да направим успешна SEO оптимизация за Черния петък

ное. 15, 2021 | AdWords и SEO оптимизация

Черният петък е съвсем близо (26 ноември), а Вие докъде сте с SEO оптимизацията на онлайн магазина си? Както знаем, този процес отнема време и изисква постоянство, затова, ако не сте изпълнили някои от съветите ни в тази статия, може да приложите принципите в тях за следващите дни на голямо пазаруване – по Коледа например. Нека видим какво се изисква от SEO оптимизацията на онлайн магазина ни за успешни продажби в дните на интензивно пазаруване.

Линкове

Потребителското преживяване е тясно свързано с проходимостта на сайта за потребители и ботове на Google. За да осигурим приятно и безпроблемно пазаруване на нашите клиенти, трябва да се погрижим за това да не попадат в задънена улица в търсене на желаните продукти. Ако сме правили промени в структурата на сайта си, добре е да се убедим, че са доведени докрай с подходящи пренасочвания. Виртуалната разходка на посетителя в нашия онлайн магазин трябва да се случва безпрепятствено. За тази цел дори страниците с грешка 404 трябва да се оформят от дизайнер така, че да не представляват край на шопинга, а напротив – да дават опции за връщане към пазаруването или за връзка със съпорта. По този начин няма да разочароваме посетителите си, а напротив – ще ги насочим обратно към останалите си предложения.

Landing страница

Когато имаме специално намаление, е добре да имаме оригинална landing страница, посветена на него – в случая с офертите ни за Черен петък. Така можем да предложим атрактивни послания, насочени към конкретните ни предложения, да представим продукти / категории, които са намалени, и т.н. Добър вариант е да използваме един и същи URL-адрес всяка година, тъй като така ще заложим на вече индексиран линк и по-успешно ще постигнем добри позиции в търсачката. Вида на landing страницата, разбира се, е препоръчително да променяме с всяка нова промоция, за да бъдем актуални и ефектни. Важно е да я свържем с всички важни страници в онлайн магазина си, за да бъде лесно достъпна за ловците на намаления.

„Черни“ Title и Meta описания

Като сме започнали с SEO оптимизацията за намаления, трябва да я развием задълбочено във всички съществени направления. На важните за продажбите на Черния петък страници е добре да развием Title и Meta описания, които да носят промоционално съдържание и настроение, важно за това време от годината. Думи като „черен петък“, „промоция“, „намаление“, „отстъпка“, „подаръци“, „оферта“ и др. са атрактивни за чувствителния към добрия шопинг потребител и биха го приканили да кликне на нашия линк в страницата с резултати в Google. Този подход би ни помогнал и да се позиционираме по-успешно сред конкуренцията по думи, включващи нашите продукти + черен петък и сходни словосъчетания.

Оптимизация за мобилни устройства

Част от купувачите преглеждат продуктите от мобилни устройства, но пазаруват от десктоп, други директно пазаруват през смартфона си. Така или иначе, съществена част от пазаруването се случва предимно в движение, при това чрез опериране с една ръка. Трябва да предвидим това особено взаимодействие с онлайн магазина ни и да осигурим висока скорост, лесна навигация и предприемане на действие, отлично представяне на визуалните материали. Снимките на продуктите са фокус на добрата ни презентация, тъй като сериозно подпомагат вземането на решение за покупка. Важно е ги представим във вид, лесен за разглеждане и за увеличаване, за да се видят детайлите в тях. За целите на успешната SEO оптимизация е добре да им заложим и коректни алт описания, които да описват ясно представеното на тях, както и думи, свързани с промоцията ни.

Черният петък чука на вратата. Нека направим последни приготовления и да се възползваме максимално от възможностите за електронната търговия, които предлага. Добрата SEO оптимизация за този повод ни дава възможност да ревизираме онлайн магазина си като цяло, да се уверим, че всички линкове са в изправност, навигацията ни е лесна и интуитивна, съдържанието ни е адаптирано за мобилни устройства и т.н. Така ще сме много по-подготвени и за сезона на Коледното пазаруване.

Напред

Научи повече за Ефективната SEO оптимизация

СПОДЕЛИ:

Получавай най-интересните ни статии винаги първи

С абонирането за бюлетина се съгласявам и с общите условия на сайта.

Абонирането е успешно!