Как да направим грабващо продуктово описание

ное. 19, 2018 | Електронна търговия

Има фирми, които никога не забравяме. Има онлайн магазини, които предизвикват симпатия още от пръв поглед. Има продукти, които веднага пожелаваме. Как се прави магията на атрактивното представяне? С история, въображение, малко чар и професионализъм.

Разкажете история

Едно продуктово описание е текст, който се подчинява на всички закони на писането. Мислете за него опростено като за съдържание с начало, среда и край. Това, което го прави по-специален, е, че трябва едновременно да дава информация за продукта, да го прави атрактивен и да създава деликатна интрига, с която да грабне потребителя. Това означава, че текстът трябва да излезе извън описанието на размер, цвят, приложение. Трябва да разказва история.

Когато купуваме нещо, често искаме с притежанието му да придобием статус, да вземем от аурата и историята му. Създадете ли именно такава аура на загадка, романтика, интерес около продукта, желанието за идентификация с него започва да носи все по-голяма стойност. Темата на историята може да бъде първата Ви среща с продукта, как сте се почувствали при тестването му, как е променил нечий живот или друго.

Създайте мечтатели

Подайте съвсем малко храна за въображението на потребителя. Само му предложете тема за размисъл и вдъхновение да помечтае и той ще направи всичко останало. Ще си проектира свои мечти и представи за това как ще се чувства с продукта Ви. Предлагате козметика за принцеси, бръснарски услуги за съвременни дървосекачи, детски часовници за супергерои. Разкажете им това пестеливо. Фантазията и желаният образ за себе си ще свършат останалото. Дайте на клиента възможност да вярва в нещо и той ще повярва и във Вас.

Фантазирайте

Представете си, че сте на морето, на планина, в мола или на друго любимо място. Как продуктът, който предлагате, се вписва във Вашето преживяване. Кара Ви да се чувствате различно или пък толкова хармонично и естествено се вписва в живота Ви, че имате усещането, че винаги сте го ползвали. Приемете, че вещите имат невероятна сила – те могат да ни пренасят другаде и да ни карат да се чувстваме различни хора. Представете си ги като магически предмети във вълшебна приказка, които не са само това, което изглеждат. Предайте това внушение на потребителите си. Разпространете магията!

Използвайте коментари на потребители

Независимо дали Ви хвалят или се оплакват от Вас, те могат да Ви дадат полезна информация. Понякога могат да бъдат извор на анекдоти, които, използвани в онлайн магазина Ви, могат да го превърнат в едно приятелско място, където всеки се шегува, изказва мнение, чувства се у дома си. Някой сравнява перилните Ви препарати с домашния сапун на село? Възползвайте се от това. Разкажете и на другите. Посмейте се заедно. Понякога хората се вдъхновяват един от друг със своите истории и могат да разкажат повече. Самият факт, че някой е отделил време и внимание на продукта Ви, за да напише отзив, е факт, който не бива да пренебрегвате. В това има емоция, което е безценно.

Тъкмо емоцията е това, което търсим за успешните продажби. Провокирайте я първо у себе си, за да създадете добри продуктови описания. Успеете ли, ще видите, че пламъкът ще премине и у потребителя. А той ще разкаже на приятел. Защото думите са вълшебни. Също като продуктите Ви.

Напред

Научи повече за Работещите онлайн магазини

СПОДЕЛИ:

Получавай най-интересните ни статии винаги първи

С абонирането за бюлетина се съгласявам и с общите условия на сайта.

Абонирането е успешно!